Markatta

Kung Markatta gjorde sig till apornas kung men var även en retsam liten typ. Så retsam att han av gudarna lades under en sten efter bland annat lurat till sig en väldig järnstav som vapen från en av drakkungarna och tilltvingat sig ett förnämt ämbete i himmelriket.

Efter han frisläppts av en munk, Tripitaka , var han lika äregirig och ambitiös men vände det i stället till något positivt när han vandrade med munken så han till slut fick Buddhas förlåtelse och blev upphöjd till en gud.

Om detta berättas i den kinesiska sagocykeln Färden till Västern från 1592, översatt till svenska av Göran Malmqvist i mitten av 1990-talet.

Kung Markatta är också en liten matgrossist från Örebrotrakten men ett stort sortiment av ekologiska, KRAV-märkta och rättvisemärkta varor. Om jag ser en produkt från dem köper jag. (Givetvis under förutsättning att jag behöver den.) De verkar ha miljöfokus på vad de gör. Bara det att på deras rispaket står att vattnet ska koka upp, plattan ska stängas av och riset ska mjukna på eftervärmen. Smart!
Välj inte Euroshoppers eller Eldorados krossade tomater om du ser en burk från Kung Markatta, du kommer att få en så mycket godare lasagne, både för mage och själ.

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. 26 september 2008 kl. 9:08
  2. 12 november 2009 kl. 12:29

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: