Hem > Bok, Fotboll > Luftslott och Damelvor

Luftslott och Damelvor

Det var mycket artiklar och kommentarer till Stieg Larssons nya bok ”Luftslottet som sprängdes” innan den kom ut. Men nu har det varit tyst, har varken läst eller hört något. Men det kanske beror på att den var annorlunda än de två första. Som i och för sig skilde sig åt i stilen. Första boken (Män som hatar kvinnor) var en kriminalroman, den andra (Flickan som lekte med elden) var en polisroman och nu har vi hamnat i spionromanfacket.

Något som kan vara lite svårare att tycka om. Kanske. Jag gillade den även om den var lite för lång, hade han levt längre så kanske han tillsammans med förlaget kunnat redigera ner den något.
Historien fortsätter direkt där den andra boken slutade och handlar om hur Lisa Salander ska få upprättelse från de övergrepp hon utsatts för av svenska staten, och speciellt en dold maktstruktur inom det ledande skiktet. Läs den, men den skiljer sig i stilen från ettan och tvåan ganska mycket.

 

På mitt nattduksbord har också Damelvan av Jennifer Wegerup funnits. (egentligen inte då jag inte läser böcker i sängen). Wegerup är fotbollskrönikör på Aftonbladet men har en egen fotbollskarriär bakom sig. Allt detta på gott och ont, det finns ett drag av kvällstidningstexter över innehållet, lite kort och torftigt. Å andra sidan så kan hon fotboll och tack vare hon själv spelat kommer hon alla intervjuade nära. Och det är många som hon talat med, olika skeden i damfotbollshistorien skildras genom 11 olika personer/spelare.

 

Spelaren står i fokus men även tränare, press och andra spelare uttalar sig om tiden och inte minst om matcher och situationer. Samt om kampen för att överhuvudtaget få spela fotboll.
En viktig bok om du vill veta och förstå hur damfotbollen utvecklats även om jag har blivit lite bortskämd med att läsa bättre texter. Men intressant är den.

Annonser
Kategorier:Bok, Fotboll Taggar:,
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. 26 september 2008 kl. 9:41

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: