Hem > Politik, Sport > Inte så lätt som de tror

Inte så lätt som de tror

Sparken är ett ord på modet en dag som denna.

Roger Melin får sparken från Färjestad. Den enkla vägen, sparka tränaren när de som anställt honom fortsätter. De som har det övergripande ansvaret för laget och rekryteringarna. Och inte speciellt nytt och fräscht blir det när den assisterande tränaren tar över.

Är du chef ska du kanske tänka på vad det innebär. Melin kanske skulle avgått självmånt eller så kanske Loob skulle gjort det. Istället för att sparka.

Lite långsökt men motsvarande i Rosenbad. Jag tror politiker i en regering väldigt sällan avgår, de sparkas. Sedan att de får hjälp att skriva sin avgångsansökan innebär de facto sparken.

Alliansen verkar inte förstå hur svårt det är att sitta i regeringsställning. De är mycket mer påpassade nu än tidigare. Och tvingas bli mycket tråkigare än de var innan de hamnade i Rosenbad. Jag tror det var lite chockande för de flesta, och inte minst Statsministern, en intressant reflektion är just det att personer utan relevant erfarenhet sätts om stadssekreterare och ministrar. Det finns dåligt med tradition i det borgliga blocket. Och när många av parterna beslutat sig att skärma sig från den erfarenheten som fanns när de senast var i regeringsställning blir det ännu svårare. Fast Anders Borg är väl undantaget, jag gillar honom.

Jag tror att de behöver ta ett omtag, stanna upp och börja från början (eller i alla fall skaka av sig detta). Bland annat bör de bli gladare (fast inte i hatten), se ut som de har roligt.

Annonser
Kategorier:Politik, Sport
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: