Hem > I-landet, Jobb > Hissfilosferande

Hissfilosferande

När jag som idag sitter på huvudkontoret fascineras jag som vanligt av de snabba hissarna som oförtrutet pilar upp och pilar ner. Egentligen borde deras turer vara helt förutsägbara. På morgonen mellan 7 och 9 borde de alltid återvända till basen, entréplanet, efter ha avlämnat last på något av de övre 7 planen.
Mellan 9 och 11 så bör hissarna ha relativt lugnt, vi sitter i våra kontorsmoduler och kliar tangentborden, försöker komma underfund med varför alltid pappret är slut i kontorsskrivaren precis när jag ska skriva ut. Socialiserar med arbetskamraterna, klagar på kaffeautomaten och odugliga chefer/leverantörer/användare.

11 börjar alla 500 personer fundera på lunch. Tillsammans med gäster och annat löst folk åker vi ner till personalmatsalen. Inte alla samtidigt – det skulle bli väldigt trångt. De sex hissarna rymmer endast 1000 kg/st. Eller 13 personer, vi ska alltså väga 80 kg i medel. Inte ens matsalen tar det antalet, lunchen sprids ut över närmare 2 timmar.

Från 13 är det ett allmänt busåkande i hissarna, saker ska hämtas spontana möten på andra våningar eller kanske bara ”tjänsteärende”. Och 15.30 startar utflexningen vilket gör att modulerna sakta töms. Hissarna får jobba på som vanligt, oavsett om det är en person eller tio personer i dem. Väggarna är gjorda av glas så de som har rum som vetter mot dem kan hela tiden hålla koll på vilka som åker tidigt. Om de själva ännu inte har flytt i väg mot buss, pendeltåg, bil eller tunnelbana.

Annonser
Kategorier:I-landet, Jobb
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: