Hem > Hjärnspöke > Symbolisk jämställdhet – nu med symbol

Symbolisk jämställdhet – nu med symbol

Vägverket har tagit fram en skylt med Fru Gårman tillsammans med JÄMO. Inte sjutton kommer Sverige bli mer jämställt för det.
Det finns andra mer strukturella saker i samhället att ta tag i först. Lönebildning, arbetstider, fördomar och uppfostran. Precis som jag tyckte kring Bara Bröst. Fokusera på det viktiga!
 
Förövigt så är i så fall den här skylten (Påbjuden gångbana) också fel. Man med flicka i handen. Jag vill ha alla kombinationer i rimlighetens namn. Och måste de vara så viiiiita. Består vi numer inte av folk med olika ursprung?

 

Annonser
Kategorier:Hjärnspöke
 1. Info
  30 september 2008 kl. 15:20

  A-KUPA ELLER D-KUPA?

  Bloggaren Säfflemannen (30/9) har förvisso god blick för HBTQX-världens alla besynnerligheter. Till hans verklighetsförankrade inlägg skulle ytterligare en del kommentarer kunna läggas. T.ex. beträffande det där underliga, som putar ut en liten aning på fru/fröken Gårdotters överkropp.

  Som bekant har något som kallar sig Bara Bröst-rörelsen härjat i medierna det senaste året. Rörelsens syfte är införande av en barbröstad simdräktskod för kvinnor på landets offentlighetsbad. (”Killarna behöver ju inte ha överdel, när de badar. Könsdiskriminerande!”) Sektledarinnan själv är en offentlig flata, som på 90-talet sällade sig till dem som ville FÖRBJUDA det då rådande, topplösa badmodet. (”Ta på er, tjejer, de råa killarna skrattar år er!”) Åtminstone en känd bloggflata använder f.n. sin egen nakna överkropp som logotyp.

  Men nu tycks allt detta vara glömt. Debattens vågor går höga på olika ställen på nätet.

  Är det inte sexistiskt att visa på skylten så tydligt att kvinnor har bröst? (Könet är ju i grund och botten bara en social konstruktion.)

  Och är det inte ännu mer sexistiskt att göra dessa könssymboler så STORA?

  Eller – tycker återigen någon – är det inte sexistiskt att göra fru/fröken Gårdotters bröst så SMÅ? Själv har hon, meddelar hon, stora bröst, och detta är verkligen ingenting som hon tänker skämmas över eller försöka dölja.

  Fortsättning följer.

 1. 20 augusti 2009 kl. 15:58

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: