Hem > Ekonomi, Hemma, Jul, Spel > Budgetjul

Budgetjul

Under många år så har julklappskostnaderna skenat iväg. Det är 11 personer som vi 4 firar jul med och det har funnits en informell överenskommelse att alla ska köpa varsin klapp till de andra. Det innebär att vi ska skaffa fram 44 st julklappar. Antalet i sig är inget problem, vi är väldigt kreativa på att hitta på julklappar. Men kostnaden har ökat, säg att medelklappen kostar 300:-. Det innebär att totalkostnaden blir över 13.000:-. (Snarare ligger kostnaden högre, vi brukar inte räkna.) Pengarna är inte heller problemet för oss men vi har släktingar som inte har samma möjligheter.

Och för deras skull har vi föreslagit att ta det lite lugnare i år, det kanske går att ge julklappar från flera till flera och också sänka kostnaden per klapp något. Det går att hitta bra och roliga saker för kanske 200:- också. Det skulle vi inte tyckt, självklart ska vi inte lägga oss i vad andra köper. Det är upp till dem. Givetvis, men det går ju att föreslå.

Men blir det en billig klapp som årets julklapp? (Det billigaste hittils var väl 2003 när mössan utsågs.) Men jag tror det blir något hemrelaterat, kanske sällskapsspel?

Annonser
Kategorier:Ekonomi, Hemma, Jul, Spel
 1. Petri Stenport
  12 november 2008 kl. 18:44

  hej
  du kan väl fundera på att helt skippa den julhysteri som finns i den industrialiserade delen av världen, varför inte ha en bojkott mot julen i år?

 2. Bengt
  13 november 2008 kl. 9:56

  Bojkott blir det nog inte. Men personligen ska jag inte öka hysterin utan försöka dämpa den. Mindre mat, färre klappar och mer samvaro.

 1. 26 november 2009 kl. 16:18

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: