Hem > I-landet > Ny post

Ny post

På många sätt – jag har inte lyckats skriva på ett tag.

Engelska postverket ska hindra frimärksfusk genom att låta en del av märket sitta kvar på kuvertet. Jag vet inte – det svenska portot är 6:-, inte så mycket pengar. Används mest här hemma att returnera blanketten när det har VABats.

Men vore det inte fiffigt om vanliga brev från privatpersoner skulle vara gratis. Nu när det finns e-post, chattar, SMS och en mängd nya sätt att kommunicera på. Skulle då inte posten kunna profilera sig på gratis brev – för visst är det härligt att läsa ett brev, på papper, från en kompis eller en släkting.

Breven skulle kunna åka snålskjuts på paketen och företagsposten. (Bra utställning på Postmuseum, Glädjen att få paket.) För nu skickas det paket som aldrig förr tack vare e-handeln. Men problemet är att Posten Brev måste bära sig precis som Posten Paket eller Företag. Och då kan inte ett överskott från ett annat affärsområde sponsra ett annat.

Annonser
Kategorier:I-landet
 1. Onk
  17 februari 2009 kl. 19:42

  Klart är att fler än brittiska Posten kommer införa detta. Nu som man slutat stämpla frimärken i stort sett så återanvänder man givetvis dessa. Sedan har det hänt mig att jag satt på frimärken på ett kuvert och sedan råkat skriva fel osv. då vill man ju ha möjligheten att blöta av märkena och använda dem på ett annat kuvert. Hoppas bara inte frimärkena förstörs för mkt för filatelisterna. Att Sverige har en av världens högsta portoavgifter har väl inte hellre något med saken att göra … eller? Håller med om att ett handskrivet brev värmer, och sådana får jag flera i veckan, både med nya och återanvända frimärken.

 2. 17 februari 2009 kl. 20:49

  Hade varit tokbra!

 3. Bengt
  18 februari 2009 kl. 0:00

  O: Postens sorteringsmaskiner klarar ju av att sortera bort brev utan frimärke och vad jag förstår även underfrankerade brev. Men hur är det med brev som har ett märke som är kopierat i en kopiator?

  EÄB: Mot barrikaderna!

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: