Hem > Bil och trafik, I-landet > Svartkabel

Svartkabel

Det verkar finnas två huvudsakliga leverantörer av motorvärmare – Calix och Defa. Och aldrig mötas de två. Deras uttag liknar varandra men inte fungerar sladdarna mellan de olika systemen. Nu har vi äntligen lyckats synkronisera vilka uttag vi har i bilarna (två stycken) och kan då använda varandras sladdar.

Men… eluttaget där kablarna ska kopplas in är kaputt och vi måste hämta ström från ett annat ställe. Det betyder att vi behöver en längre motorvärmarkabel. OK, det skulle säkert fungera med en vanlig skarvkabel men det är bekvämt att ha en lång kabel också. Men de är förbålt dyra – till en tidigare bil köpte jag en som var 5 m. Det känns som den kostade lika mycket som hela motorvärmarpaketet (inklusive grenuttag och kupevärmarkontakt). Givetvis fungerar den bara till det märke som vi inte har just nu.

Här känns det som ett behov av enhetlighet, en officiell sälj- och köpmarknad av begagnade kablar och inte minst svartkablar, kablar från andra tillverkare än de som levererar motorvärmarna.

Annonser
Kategorier:Bil och trafik, I-landet
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: