Hem > TV, Underhållning > Ingenjören som hjälte

Ingenjören som hjälte

TV8 har ett nytt program Innovatörerna som verkar vettigt i bistra tider, företag får hjälp att skapa nya möjligheter. Lite lustigt att det ingår i en kampanj från Ingenjörssamfundet. Men det är väl så det går till i TV nuför tiden.

Lite åt samma stuk är Draknästet som kommer i SVT i vår. Ebba Blitz (välkommen tillbaka) leder ett program där entreprenörer ska presentera sina idéer för investerare som ska bestämma om de vill satsa sina egna pengar. Låter spännande.

Annars är det ont om TV-program som presenterar ingenjörer/tekniker/forskare som hjältar och om teknik på ett seriöst sätt. Vem minns (inte) Skrotslaget? Där Musikbyggarna vann. Och allt skräp de håller på med i Discoverykanalerna. Inte ger det någon lockelse till att utbilda sig och bli innovatör/entreprenör?

Jag har för mig att CF hade en kampanj  för några år sedan som handlade om att vi måste få ingenjören/forskaren som hjälte igen. Precis som för 100 år när vi skapade rullande bandet, relativitetsteorin, röntgenmaskiner och fina fyrar.

Annonser
Kategorier:TV, Underhållning
 1. Mops
  24 mars 2009 kl. 21:09

  ”Prototype this” är en rätt bra ingenjörsserie på Discovery, ”Crash lab” dess lite sämre kusin. ”Mythbusters” får man väl också kalla för en ingenjörsserie, den är min och alla besserwissrars bästa kompis.
  Sedan är där engelska ”Robotwars” på lördagsförmiddagarna på TV6, dock lite väl nördigt mestadels.
  ”Scrapheap challenge” heter ju ”Skrotslagets” engelska förlaga, mycket bättre än den svenska varianten (som det ju oftast är/blir…).

  …nu ska jag titta på ”Wreckreation Nation” – länge leve Internätet!

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: