Hem > Fotboll, I-landet > Fördomsfullt

Fördomsfullt

Marcello Lippi vill inte ha homosexuella i sitt lag. José Mourinho vill inte ha muslimer i laget under ramadan.

Mourinho menar att fastan som spelaren Sulley Muntari utövar under ramadan inte är bra för honom som fotbollspelare. Och det är kanske så, ska du kunna arbeta fysiskt så måste du äta ordentligt. Muntari är dock värvad till Inter av Mourinho själv som givetvis måste känna till saker kring spelarnas privatliv innan kontraktet signeras. Jag kan inte se det som en diskriminering om spelaren inte blir uttagen till matcherna som ska spelas under ramadan, bara de 11 bästa spelarna ska vara på plan. och det är tränaren som bestämmer vilka som är bäst.

Lippis uttalande om homosexuella spelare är lite mer märkligt och grumligt. Han är till exempel rädd för konflikterna som det skulle kunna skapa i laget och på planen. Att det skulle kunna landa i något negativt.

Med en sådan fördomsfull inställning så är det i förlängningen inte många spelare kvar. Muntari ovan skulle kanske inte få vara med eftersom han är färgad och muslim. Och det svenska landslaget skulle inte kunna ha en Zlatan Ibrahimovic, Eddie Gustafsson, Henrik Larsson eller Berangh Safari. Alla spelare skulle vara blåögda och blonda. Och inte avvika från hetrosexnorm.

Annonser
Kategorier:Fotboll, I-landet
 1. Mohjive
  30 augusti 2009 kl. 14:51

  Hur sjutton skall man kunna prestera om man inte äter ordentligt? Det spelar ingen roll hur bra fotbollsspelare man egentligen är, om man inte orkar springa för fullt i 90 minuter. Det har inget att göra med religion, utan bara om fysiologi. Citat Morinho: ”Jag vill inte kritisera en spelare för att han aktivt utövar sin religion. Han har den rätten som människa.”

 2. 31 augusti 2009 kl. 11:09

  Du kanske skall läsa orginalartikeln.

 3. Bengt
  31 augusti 2009 kl. 16:19

  Mohjive: Ja, om inte Muntari kan prestera sitt bästa pga av någon anledning så ska han heller inte spela. Men han fick ändå göra det för Mourinho.
  Christopher: Han kopplar prestationsfrågan till ramandan. Fast han inte själv kan har varit ovetande. Ang Lippi så tar han ut de spelare som han vill. Men väljer han bort en som skulle platsat i truppen pga homosexualitet tycker jag han gör fel.

 4. Levi Feiler
  8 september 2009 kl. 4:01

  religiösa e fan kocko i huvet!
  det e som i debatterna kring könstympning då säger stymparna att genitalier ä överflödiga för sex är något andligt.
  Nu fastar elitspelare på toppnivå och muslimska präster säger att genom tron blir man fysiskt stark!

 1. 27 augusti 2009 kl. 16:37

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: