Hem > Barn, I-landet > Vikt på tre

Vikt på tre

letterAtt det är årsdag för terroristattackerna mot World Trade Center får mig att tänka på ett brev som kom från New York 2003, ett brev vikt på tre. För så gör de ju ofta med officiell korrespondens. Och stoppar in det i ett sådant där avlångt kuvert (som kan kallas Commercial) . Pappersformatet kallas Letter och är baserat på ett format i tum. Och de pappren är lite kortare än A4-formatet.

Ofta tycker jag att de kuverten är väldigt snygga med det trevikta pappret inuti.

Annars är den internationella standarden att hålla på med A-, B- och C-format. En A0 är ett kvadratmeterstort ark. Och förhållandet mellan de olika sidorna är 1:√2. Och när arket halveras får vi ett i A1 osv. Ända ner till ingenting via A4 som är vårt vanliga brevformat.

B- och C-formaten har samma förhållande mellan sidorna som A-formatet. C är speciellt anpassat för att kunna vara kuvertstorlekar som passar A. Ett vikt A4-papper har storleken A5 och passar utmärkt i ett C5-kuvert.

Brevet från New York? En hälsning från borgmästaren i New York till Junior för att han funderar över terrordådet mot WTC och vad som skulle hända med Ground Zero. Han skickade till och med en ritning som han knåpade ihop som fyraåring. Och fick svar; ett brev vikt på tre.

Annonser
Kategorier:Barn, I-landet
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: