Hem > Fotboll, Sport, TV > Köpa rättigheter

Köpa rättigheter

Jag skulle vara intresserad vad som skulle hända om TV-bolagen helt plötsligt skulle bojkotta att köpa rättigheterna till idrottsevenemang. Nu har SVT och TV4 tillsammans köpt rättigheterna till friidrottstävlingen Diamond League. Säkert jättedyrt, annars hade TV4 fortsatt själva som en förlängning av Golden League.

När det gäller fotbollsmatchen mellan Danmark och Sverige så är rättigheterna fortfarande osålda. Hur länge då. Är det ett chicken race mellan TV-bolagen och det företag som har rätten till matchen? Vem ger sig först. Jag antar att betydelsen av matchen gör att priset är högt, ju närmare matchdatum bör det bli lägre. Vem hugger först? Eller kan TV-kanalerna gemensamt vänta?

Samtidigt så finns EM 2012 till salu i Sverige och de nationella serierna i Sverige och landskamper på hemmaplan ute till räkning. Tänk om ingen vill bjuda på dem, tänk om ingen vill se Lagrells hånskratt i TV igen när han sålt rättigheterna. Han får buga och bocka i dörröppningen till SVT eller TV4 för att de ska vilja sända den trettionde (?) bästa ligan i Europa.

Marknaden finns – men vem äger marknaden? Follbollförbundet eller TV-bolagen.

Annonser
Kategorier:Fotboll, Sport, TV
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: